صفحه اصلی
کتاب «معماری منظر: درآمدی بر تعریف‌ها و مبانی نظری» به چاپ دوم رسید
  • 128 بازدید

چاپ دوم کتاب «معماری منظر: درآمدی بر تعریف‌ها و مبانی نظری» نوشته دکتر سیدحسن تقوائی، دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی در سال 1403 در 218 صفحه وزیری در انتشارات دانشگاه منتشر شده است و با قیمت 3.950.000 ریال عرضه می‌شود.


سال‌هاست که فعالیت‌های معماری منظر نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود کیفیت محیط زندگی، ارتباط بیشتر مردم با طبيعت و پرداخت منظر، به‌ویژه در روند توسعة شهری کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعة جهان برعهده دارد. بسیاری از مؤسسه‌های دانشگاهی و جوامع حرفه‌ای معتبر این کشورها که در زمینه‌های گوناگون منظر و معماری منظر فعالیت دارند، نیز موجب تقویت مبانی نظری و عملی لازم برای فعالیت‌ها و به‌ویژه اجرای پروژه‌های معماری منظر شده‌اند. در چنین شرایطی و با وجود دانش ضمنی محیطی و سابقة طولانی باغ‌سازی و پرداخت منظر در ایران، تأمل در موضوع منظر (لندسکیپ) و بسترسازی مطالعات تخصصی و تدوین اصول و مبانی بومی معماری منظر به‌شدت لازم است.
کتاب معماری منظر: درآمدی بر تعریف‌ها و مبانی نظری براساس تجارب دانشگاهی و حرفه‌ای نگارنده و رویکرد طراحی منظر بوم‌گرا، با هدف شناخت ماهیت منظر و تأمل در تعریف‌ها و مبانی نظری معماری منظر به رشتة تحریر درآمده و منظومه‌ای از تعریف‌های جامع و کل‌گرا و مدل ارزش‌های منظر را نیز پیشنهاد کرده است. این کتاب، نخستین کتاب فارسی دربارة معماری منظر است که در آن به تعریف‌ها و مبانی نظری این رشته پرداخته شده است. نویسندة کتاب کوشیده است تا شناخت ماهیت معماری منظر را با ارائة دیدگاه‌ها و تعریف‌های صاحب‌نظران و متخصصان برجستة معماری منظر و دیگر رشته‌های مرتبط با آن، یعنی بوم‌شناسی، معماری، برنامه‌ریزی و طراحی شهری و از طریق بررسی متون تخصصی و براساس نقد آن‌ها تدوین کند و روشن سازد. 
از ویژگی‌های این کتاب، مستندسازی برخی ارزش‌های محیطی و بومی‌سازی مطالعة معماری منظر و تطبیق برخی دیدگاه‌های موجود در ایران و جهان به‌طور همزمان است. 
کتاب معماری منظر که در هفت فصل نوشته شده، بیشتر براساس نیازهای مطرح‌شده و برای استفادة دانشجویان معماری منظر و زمینه‌سازی مطالعات بیشتر در مورد معماری محیطی و پرداخت فضاهای باز و سبز تدوین شده است. 


دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند برای خرید این کتاب به دفتر فروش مرکز نشر آثار علمی دانشگاه شهید بهشتی واقع در ساختمان فنّاوری اطلاعات (IT)، طبقۀ همکف مراجعه کنند یا ازطریق وبگاه این مرکز برخط سفارش دهند. همچنین خرید فایل الکترونیک کتاب نیز از وبگاه «فیدیبو» و «طاقچه» امکان‌پذیر است.

 

افزودن نظرات